ChiChi fakta!

 

Krafter: Hon har järnhård disciplin, och med den kontrollerar hon Son Goku fullständigt. Hon kan även komma upp i mycket höga ljudnivåer när hon blir arg.
Finns med i Volym: 1-2, 14-18, 21, 28, 30-31, 33-42

 

Chichi är Oxdjävulens dotter. Hon är rätt naiv men har samtidigt en väldigt stark personlighet. Hon introduceras i slutet av volym 1, då Yamchu knockar henne med ett välriktat slag i huvudet. Son Goku plockar upp henne på begäran av hennes far på vägen till Kame-Sennin. Efter att elden på stekpanneberget är borta får hon Son Goku att lova henne att de skall gifta sig när de vuxit upp. Efter detta försvinner både hon och hennes far i flera volymer, bara för att återses i bok 14, där ChiChi ställer upp i Tenkaichi Budokai. Tack vare träning som Oxdjävulen har givit henne tar hon sig till kvartsfinal, där hon får möta Son Goku, som inte ens kommer ihåg vem hon är. Efter matchen påminner hon honom dock inte bara om sitt namn, utan även om deras löfte att gifta sig. Son Goku som står vid sitt ord, går med på det och de båda gifter sig efter turneringen, och får en son vid namn Son Gohan.
Hennes främsta karaktärsdrag är att hon är väldigt överbeskyddande över sin son, och hennes högsta dröm är att han skall växa upp till en lärd vetenskapsman, och hon blir därför mycket arg när Son Goku om och om igen utsätter Son Gohan för fara när det kämpar mot veckans onding.